Scala Persistenței Motivaționale (SPM)

Cât de persistent este d.p.d.v. motivațional?

Scala SPM (Persistenței Motivaționale) permite evaluarea persistenței motivaționale înțeleasă ca fiind predispoziția individuală de a persista motivațional în efortul direcționat spre atingerea unui scop, de a găsi resursele motivaționale necesare pentru atingerea obiectivelor pe termen lung (Constantin et al., 2011).
Versiunea scurtă a SPM este formată din 18 de itemi și permite evaluare a trei factori (b, d, e), în timp ce versiunea lungă SPM este formată din 42 de itemi și asigură evaluarea predispoziție/ tendințelor individuale legate de: a) stabilirea de scopuri pe termen lung; b) urmărirea de scopuri pe termen lung; c) planificarea sarcinilor curente; d) urmărirea sarcinilor curente și e) reamintirea scopurilor neatinse.
Detalii pe PsihoProfile

Scala Implicării Motivaționale (IM)

Ce îl /o atrage, îl/o face să se implice motivațional?
Scala I.M. (Implicare Motivațională) surprinde specificul implicării motivaționale individuale, vizibilă prin preferințele sau tendințele unei persoane de a fi motivată de anumite scopuri finale (plăcere, recompensă, provocare, recunoaștere)  sau, altfel spus, de a fi atrasă de anumite tipuri de obiective motivaționale (egocentrice, instrumentale, internaliste sau sociale) (Constantin et al., 2008).
Chestionarul I.M. este format din 44 de intemi, cu două variante de răspuns (”Adevărat” și ”Fals”) și asigură evaluarea preferințelor individuale spre fiecare dintre cele 4 forme de implicare motivațională și estimarea dominanțelor motivaționale intrinseci (plăcere, provocare) sau extrinseci (recunoaștere, recompensă).
Detalii pe PsihoProfile